Nog niet in aanraking gekomen met het corona virus in Rotterdam? Dan mag je van geluk spreken. Steeds meer mensen rijgen er op een of andere manier mee te maken. Of ze zijn zelf besmet of ze kennen wel iemand die het virus heeft of heeft gehad. Het virus zal ook de komende maanden nog blijven, waardoor het goed is om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Zo moet je niet alleen weten wat de situatie in de omgeving is, maar ook op welke manieren je kunt gaan testen. Ben je hier nog niet van op de hoogte? Ontdek dan alles wat je moet weten omtrent het corona virus in Rotterdam.

Het corona virus in Rotterdam ontdekken

De informatie omtrent het corona virus in Rotterdam wordt voortdurend bijgewerkt. Niet alleen het aantal besmettingen varieert per dag, ook zijn er steeds weer nieuwe maatregelen. Er wordt immers ook meer over het virus bekend. Met de testen van de GGD wordt namelijk ook onderzoek gedaan naar het corona virus, waardoor er onder andere gekeken kan worden naar de cellen die ervoor zorgen dat iemand besmet raakt of bepaalde klachten ontwikkelt. Ook de klachten zelf veranderen voortdurend, waardoor deze in de gaten moeten worden gehouden en in kaart worden gebracht. Aan de hand hiervan zou het corona virus onder controle worden gehouden.

Het testen via de GGD

Je kunt je laten testen op het corona virus in Rotterdam. Hiervoor zijn veel verschillende teststraten ingericht. De meeste teststraten zijn van de GGD. Hier kun je eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken wanneer je klachten van het corona virus ervaart. Binnen een korte tijd kun je terecht, waarna je binnen 24 tot 48 uur een uitslag hebt. Ook wordt er dan een eventueel bron- en contactonderzoek gestart als er een besmetting heeft plaatsgevonden. Hiermee kunnen mensen in jouw omgeving ook actie ondernemen als er klachten zijn. Uiteindelijk worden het aantal besmettingen hiermee flink teruggedrongen.

Ook bij andere instanties mogelijk

Het corona virus in Rotterdam kan echter ook via andere instanties getest worden. Er zijn namelijk ook coronasneltesten, waarmee binnen 15 minuten al een uitslag bekend is. Deze testen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je gewoon op reis kunt gaan of dat je jouw werkzaamheden snel weer kunt hervatten. Deze testen zijn in tegenstelling tot de testen van de GGD niet gratis. Gemiddeld ben je 65 euro kwijt voor een test. Wel krijg je een officiële verklaring van de uitslag mee en kun je veel sneller weer uit de thuisisolatie bij een negatieve uitslag.

 

Door Admin

Geef een reactie