Het op de juiste manier toepassen van logistieke oplossing kan wonderen doen verrichten. Door een harmonieuze symfonie van logistieke processen producten kan je een logistiek succesverhaal maken. In dit artikel behandelen we 3 vitale aspecten die zullen bijdragen aan het creëren van tevreden klanten

Bepaal je logistieke doelstellingen

Elk bedrijf moet zijn logistieke doelstellingen bepalen. Als je jouw bedrijf wilt onderscheiden van de concurrentie, dan kan je voor een gepaste waardepropositie die past bij jouw merk. Of je dat nu doet door goederen razendsnel van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, of juist geen verzendkosten in rekening brengt en de verzending wat langer laat duren,  de sleutel tot succes ligt in het vinden van het juiste evenwicht. Wat natuurlijk heel vanzelfsprekend is, is dat je voor snelle levertijden meestal iets meer moet betalen voor de verzendkosten, terwijl de laagste verzendkosten vaak gepaard gaan met langere levertijden. Zorg er dus om je doelstellingen af te stemmen op de wensen en behoeften van de klant.

Maak tevreden klanten het doel

In alle logistieke processen staat de klant centraal. Elke stap die wordt genomen heeft namelijk als doel om jouw product naar een klant te brengen. Het is daarom belangrijk dat je proactief werkt aan innovatieve manieren om de klanttevredenheid te waarborgen. Zo kan soepele communicatie via verschillende kanalen helpen om de klant voortdurend op de hoogte houden van het verzendproces. Dit zorgt voor een stukje vertrouwen en houdt klanten zelfs tevreden wanneer een zending onverwachts vertraging oploopt.

Wees bewust van de kosten

Logistieke processen kunnen hoog in de kosten oplopen. Het logistieke management moet daarom extra aandacht besteden aan het in kaart brengen van kosteneffectieve methoden die tegelijkertijd het succes van jouw logistieke processen doet stroomlijnen. En wanneer er een duidelijk beeld is van wat elk onderdeel kost, kunnen deze kosten direct of indirect worden doorberekend aan de klant.

Een duidelijk beeld van de kosten helpen je de juiste prijsbeslissingen te maken en logistieke successen te boeken. Wellicht kom je er opeens achter dat het laten uitbesteden van jouw logistieke processen enorm kostenbesparend kan zijn. Als jouw bedrijf een helpende hand nodig heeft en op zoek is naar een verscheidenheid aan oplossingen voor de logistieke distributie van je producten, probeer dan inzichtelijk te maken welke services je precies nodig hebt voor jouw klanten en hoe deze voor meer bedrijfssucces kunnen zorgen.

 

Door Admin

Geef een reactie